Over

Wij werken graag met nieuwe technologie en in uitdagende projecten. Hierbij werken we vaak samen met hele grote bedrijven en budgetten om hele belangrijke dingen te doen. Maar soms zijn de allerbelangrijkste dingen juist heel klein. Ook daar helpen wij graag aan mee met onze kennis en kunde.

Sinds 2005 ondersteunen wij Pro Deo diverse goede doelen. Soms is het maar een klein steuntje in de rug in de vorm van gratis hosting, soms gaat het iets verder met het bouwen van een website en voor andere projecten trekken we alles uit de kast zoals de organisatie van fundraising campagnes en de promotie van acties kan door HyveAid verzorgd worden. In de afgelopen jaren hebben wij met veel plezier aan hele mooie projecten mogen meehelpen.

Aanleiding

In de 20e eeuw waren we lid van dit en van dat, maandelijks boekten we onze bijdrage, of jaarlijks onze donaties over aan allerlei organisaties. Dat is niet meer van deze tijd. Voor mij is “deze tijd” begonnen met kerst 2004 toen Azië getroffen werd door een verschrikkelijke ramp, de Tsunami. Sindsdien is fondsenwerven veranderd. Niet meer automatisch, uit gewoonte, maar event-driven en op emotie. Vanaf die tijd ben ik begonnen na te denken over meer project gericht fondsenwerven.

Crowdfunding

Niet veel later kwam de term crowdfunding in zwang en ontstonden er crowdfunding platformen zoals Sellaband (2006), Indiegogo (2008) en Kickstarter (2009) waarbij donaties specifiek op projecten gedaan konden worden. De Crowdfunding markt is ondertussen uitgegroeid naar een miljarden industrie, maar slechts een klein deel daarvan heeft echt de focus op non profit projecten, goede doelen en hulpverlening. Daar wil HyveAid zich voor blijven inzetten, en dat doen wij al sinds 2010 met heel veel passie en plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *